Cannot process dataset

https://testhub.dronedb.app/r/lukevanderest/xyl2aiajfwekunve

1 Like

What gimbal angle were you using? It appears to be significantly under 90deg, but hard to tell on such small images.

1 Like

I used the ‘Enhanced 3D’ mode in Dronedeploy… so perhaps it changed the gimbal angle?

1 Like

I’ve found that the images that Dronedeploy does around the sides, taken at well under 90deg gimbal angles, work in DD’s processing, but are rejected in WebODM

1 Like

So maybe excluding the ‘Perimeter 3D’ option may help…

2 Likes

image

image

Options: cog: true, crop: 0, debug: true, dem-resolution: 1, dsm: true, orthophoto-resolution: 1, pc-classify: true, pc-geometric: true, pc-quality: high, use-3dmesh: true, verbose: true

lukevanderest-8122_Report - Reduced.pdf (773.1 KB)


It failed without pre-processing the images, but worked just fine after pre-processing them. I used the workflow described here:

1 Like

Could those image enhancements be done within the drone camera settings before flying the mission instead of doing it with another program after the flight? Extra contrast and sharpening?

1 Like

Very likely, but I’m not sure I’m comfortable making that a blanket recommendation since you could get yourself into trouble with that.

In my mind, it’s pretty cheap/easy to pre-process the data to make it work, but if you have bad settings when you collect, there isn’t much you can do to save that data after the fact.

1 Like

Success in processing - however the image turned out skewed?sdfgfdsg

1 Like

Super odd! What processing parameters did you use?

Can you attach your Report pdf?

1 Like

I used your same parameters…report (1).pdf (8.4 MB)

1 Like

Hmmm…
Did you pre-process them or use GCPs?

I don’t know what would cause that distortion and shift.

Your position accuracy is so low compared to when I processed it!

Pre-processed in XnConvert using enhance and contrast… could have that program changed something else?

Shouldn’t have… It didn’t here :thinking:

What Output settings did you have?

I’ve re-processed it, but this time using Chrome web browser. I accidently used Firefox for that last one. Not sure whether that was the issue or not, but it has processed fine now.

Thanks so much for your help!

1 Like

Shouldn’t have mattered, but who knows! Crazy things happen, haha.

Glad you’re sorted!

1 Like

Hmmm, weird, back to not processing again. Had one successful process with a good image, then a few successful but skewed image, now none successful at all. Same settings each time. I think I’ll give up on Dronedeploy and stick to Pix4dcapture. It’s a shame though because Dronedeploy produces great 3d models with their perimeter 3d option…

1 Like

I’ve alwAys had great success with the perimeter mode, and recommend it for most smaller flights. Can you share more datasets for testing?

3 Likes

I don’t have any right now but will fly a few in the coming days…

2 Likes

Do you have any examples from the ones above that failed for you?

1 Like